Битумни керемиди

Всички покриви, които не са плоски, могат да бъдат реализирани с битумни керемиди. През последните години този тип материали се доказа като най-модерното и търсено решение и у нас. Това е едно покривно покритие, което притежава огромни предимства пред останалите.

Предимства на битумните керемиди

Битумни керемиди Number One

Специално разработени битумни керемиди с оптимизирана цена и устойчивост, висок жизнен цикъл и неизбледняващи цветове.

Класически битумни керемиди

Висококачествени стъклофибърни битумни керемиди - най-широко използвани и проверени с времето шингли с превъзходни цветове и устойчивост.

Традиционни битумни керемиди

Първокласни стъклофибърни битумни керемиди превъзхождащи значително и най-строгите световни стандарти.

Дизайнерски битумни керемиди

Близка визия с ламинираните шингли на по-достъпна цена с отлична защита от ултравиолетови лъчи, по-бърз и лесен монтаж отколкото при ламинирани серии.

Битумни керемиди "ЩИТ"

Технически усъвършенствани, напълно самозалепващи се битумни керемиди, специално проектирани за райони със силен вятър и снеговалежи.

Високо модифицирани битумни керемиди

Силно полимеризирани битумни керемиди произведени по последните технологични открития, по-плътни и по-гъвкави при ниски температури.

IKO Group

IKO Group е най-големият производител на хидроизолационни материали в света. Компанията разполага с над четиридесет завода, разположени в Канада, САЩ, Франция, Великобритания, Ирландия, Холандия, Белгия и Германия. IKO Group се откроява в бранша с това, че притежава затворен цикъл на производство, произвеждаща сама всички необходими суровини и изходни материали за създаването на крайния продукт. IKO материалите са предпочитаната марка от професионалистите в цял свят, а мотото на компанията е "Налагаме стандартите". Прочети още ...

Предимства на битумните керемиди

 1. От всички типове покривни технологии битумните керемиди са продуктът, чиято конструкция, химичен състав и структура са най-сложни, а използваните суровини най-многообразни. Производственият им процес е продължителен и е с най-високото технологично ниво. Крайният резултат е една покривна система, която предизвиква сериозно уважение и закономерно има най-много преимущества пред останалите.
 2. Системата на IKO за скатни покриви от битумни керемиди "ЩИТ", единствена измежду всички останали технологии за скатни покриви, предлага най-надеждна хидроизолирана връзка (спойка) между всички отделни елементи (битумни керемиди), образуващи цялостното покривното покритие. Получава се непрекъснато „одеяло” върху покрива с абсолютно гарантирана водонепропускливост, както при никое друго скатно покривно покритие. Затова нашите битумни керемиди са така ценени, особено в райони с по-големи снеговалежи, ветровити и дъждовни области.
 3. Единственото покритие устойчиво на градушки. Факт който напълно се доказа през последните години. Дори и при най-силни градушки, при битумните керемиди на IKO не се забелязват никакви поражения, докато при другите технологии за скатни покривни покрития щетите са значителни!
 4. Битумните керемиди са и най-устойчивото на вятър покритие за скатни покриви. Покривната система от битумните керемиди "ЩИТ" на IKO притежава устойчивост на вятър от 220 км/ч при покривен наклон от 10° (измерванията са направени при възможно най-тежките условия, а те са при 10° наклон)!
 5. Технологията позволява реализирането и на най-комплицираните детайли и смели решения за форми и конструкции на покриви, които трудно или дори въобще не биха могли да бъдат осъществени при употребата на други технологии.
 6. Шинглите са с много лесен и опростен монтаж, като всеки детайл се прави от самите битумни керемиди, а не от отделни допълнителни артикули. При нас всички битумни керемиди са самозалепващи се, което улеснява работите, гарантира качеството и забележимо понижава разходите по монтажа.
 7. При употребата на тези продукти почти няма фира, чупливост или загуби!
 8. Ниско тегло. Нашите битумни керемиди са до 5 пъти по-леки от други разпространени покривни покрития. Това ги прави изключително ценни в строителството, както като структурен елемент на сградата, така и като сериозно преимущество при икономисването в транспорта и логистиката на всяка строителна фирма.
 9. Битумните керемиди са покривно покритие, което не изисква почти никаква поддръжка през годините.
 10. Битумните керемиди са тихи. Това е покривното покритие, което е високо ценено заради това, че не само е най-тихо при дъжд, градушка, вятър (за разлика другите технологии за скатни покривни покрития), но и допълнително приглушава шумовете.
 11. Битумните керемиди са неутрални продукти, които нито прекомерно се нагряват, нито прекомерно се охлаждат (за разлика другите технологии за скатни покривни покрития, някои от които даже акумулират топлина или хлад). По този начин те не са причина външните температури да се отразяват така агресивно на подпокривната среда, което е изключително ценно.
 12. Същата е и причината, че те са продуктът за покриви, при който условията за образуване на конденз са най-слаби, в сравнение с останалите покривни технологии. Това отново е един от най-високо оценяваните им белези. В много от случаите именно кондензът е причината да се образуват петна по вътрешните стени на мансарди, които често биват считани и за покривни течове.
 13. Битумните керемиди предлагат ненадмината естетика.
 14. Битумните керемиди на IKO не са горими. Те спадат в класа на самозагасващите материали.
 15. При нас се предлага най-голямото многообразие от видове, форми и цветове в света.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Защо да изберем битумни керемиди IKO?

Изборът на качествени битумни керемиди е от решаващо значение за надеждността и дълготрайността на Вашия покрив. Процесите на производство са високо технологични, крият множество тайни и се базират на многогодишен опит. Те са от съществено значение за постигането на дълъг живот на крайния продукт. Битумните керемиди на IKO запазват качествата си през дългите години на експлоатация и при най-сурови условия. Именно затова те са предпочитаният избор на професионалистите в този бранш.
Битумните керемиди (шингли) на IKO са произведени от внимателно подбран висококачествен и химически подобрен битум, армиран с най-добрата в индустрията стъклофибърна армировка и защитен по горната си повърхност от цветни минерални гранули. Тя е издръжлива на всякакви атмосферни влияния като слънце, ултравиолетово лъчене, дъжд, вятър и сняг във всички климатични условия, дори и най-суровите такива. Битумните керемиди са леки и лесни за монтаж, което ги прави изключително подходящи за покривно покритие.
Всички битумни керемиди (шингли) на IKO в България са придружени от официална гаранционна полица от 15, 20, 30, 40, 50 години и дори с Доживотна Гаранция за различните класове. В допълнение, първите от 5 до 15 години за различните серии са защитени и от Платинено покритие на тази официална гаранция, което покрива и пълно обезщетение за всички други разходи, направени от купувача за изграждането на неговия покрив, като разходи за труд, транспорт, изхвърляне на отпадъци и т.н. През вече многогодишното присъствие на IKO на българския пазар се вижда безспорно, че животът на IKO шинглите далеч надхвърля гаранционните срокове на IKO.
Монтажът на битумни керемиди е лесен и бърз и може да бъде извършен от всеки ръкат собственик на покрив. Транспортните разходи са доста по-малки в сравнение с други покривни покрития, а всичко, което Ви е необходимо е в самия пакет, защото при шинглите не се купуват допълнителни аксесоари като страници, била, начални или крайни керемиди и т.н. При сложни и по-взискателни покривни решения Ви препоръчваме да се обърнете към професионални монтажисти. Важно е да се следват правилните инструкции за монтаж и мерките за безопасност, които са лесно достъпни дори и на опаковките на IKO битумните керемиди. Тях можете да намерите и тук, включително и във видео формат.
При битумни керемиди, за разлика от други покривни решения, може да бъде използвана и вложена на друго място много голяма част от строителната фира, няма чупливост, а отпадъкът от монтажа е почти незначителен. Препоръчваме закупуването на известно допълнително количество в зависимост от сложността на покрива.
Битумните керемиди са налични в широка гама от цветове, които могат да бъдат избрани в зависимост от предпочитанията на клиента и стила на сградата. Предлаганите от IKO разнообразни цветове са генерирани от природата, имат меланжирани оттенъци, както и сенки за подчертана триизмерна визия. Но най-важното е, че това са най-устойчивите цветове в индустрията. Те просто никога на избледняват.

МНЕНИЯ НА НАШИ КЛИЕНТИ

ЦЕНИ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ

Битумни керемиди на IKO доказано са професионалното решение за отговорни проекти, на които се цели да се постигне трайно решение и дълговечност на завършения продукт. Ние се гордеем със солидни и наистина надеждни продукти от най-висок клас и с най-доброто име в света. Цените на IKO битумните керемиди варират в зависимост от техния клас и гаранционен срок, но в никакъв случай не са по-високи от цените на останалите решения за скатни покриви. Особено ако се вземе предвид очаквания живот на IKO шинглите, което е решаващо за определянето на себестойността на покрива, отчитайки например себестойност на година от живота на сградата. Помислете на колко години бихте искали да плащате за нов покрив. В допълнение, липсата на поддръжка и устойчивостта им и на най-суровите условия през дългия им експлоатационен период, отново прави цената на IKO битумните керемиди наистина атрактивна за разумния бъдещ собственик.

Ако сте собственик на сграда и се нуждаете от нашите цени, свържете се с нас на някой от посочените номера за връзка или използвайте формата за контакти, като посочите Вашите координати и адрес. Нашият екип ще се свърже с Вас, ще ви насочи към най-близките до Вас наши партньори за покупка и/или качествен монтаж на IKO материалите.

Ако сте строителна, търговска фирма или професионален руфър и искате да се снабдявате с битумните керемиди на IKO на едро, свържете се с нас чрез нашите контактни форми или на посочените телефони. Нашите експерти ще ви помогнат да изберете правилните продукти за Вашите нужди и ще ви предоставят точни цени на едро за всички нашите марки и серии битумни керемиди.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Нашите експерти са на Ваше разположение, за да изберете най-подходящото решение за Вашия проект и да се радвате на безпроблемна, естетична и дълговечна защита на Вашия дом или бизнес. Свържете се с нас и изберете професионални шингли за своя покрив на най-добрата цена на пазара!