И Нове Хоумс строи с материалите на IKO своя забележителен жилищен комплекс в София

И Нове Хоумс строи с материалите на IKO своя забележителен жилищен комплекс в София

Високотехнологична покривна система от най-последно поколение на IKO ще „короняса“ един от най-престижните многофункционални жилищни комплекси в страната - Нове Хоумс. Амбициозният проект разполага с изключителна архитектура и инфраструктура и се простира на приблизително 28 000 кв.м. с над 56 000 кв.м. обща разгъната застроена надземна площ. За намиращия се в столичния квартал Красно село комплекс се изграждат 14 самостоятелни жилищни сгради, зелени паркови площи, алейна мрежа и детски площадки с площ над 20 000 кв.м. 

 

Стремежът на инвеститорите на проекта за най-високо качество и сигурност, както и сериозните изисквания, доведоха до избор на забележително покривно решение, което представлява комбинирана хидроизолационна система и система за пародифузия. Завършващият слой е IKO Carbon, който се характеризира с най-висок клас на поведение на огън BRoof(t1, t2, t3 и t4), разполага с турбо профил по долната повърхност за максимална адхезия и има защита от графитено черни гранули. Мембраната притежава забележителна сила на опън, подсигурена от триламинирана, структурно подсилена, комбинирана армировка от стъклофибър и полиестер. За основния първи слой на системата бе предпочетен IKObase Quadra, отново новаторски продукт, който притежава специална канална структура по долната си повърхност, заобиколена от високо адхезивни SBS участъци, но с основно тяло на мембраната от APP модифициран битум за термична стабилност на каналите, гарантиращи оптимална пародифузия и изключителен живот на цялата система.

 

Общият обем на мембраните за обекта надхвърля 60 000 кв.м., а изграждането на покривите на проекта вече е в напреднала фаза.